MotorInfo

Emanuele Ridi připravil sendviče pro OMV

11.5.2017 13:29
Emanuele Ridi připravil sendviče pro OMV

OMV nabízí nové čerstvě připravené sendviče od šéfkuchaře Emanuele Ridiho

Společnost OMV navazuje na úspěšnou akci z loňského roku s názvem „Sendvič na míru” a uvádí do nabídky tři zcela nové sendviče. Jejich exkluzivní recepturu vytvořil populární italský šéfkuchař Emanuele Ridi. Jedná se jen o začátek spolupráce, která zákazníkům OMV VIVA přinese na čerpacích stanicích to nejlepší z čerstvě připraveného občerstvení. Gurmánské sendviče z kvalitních surovin rozšíří nabídku OMV VIVA v květnu.

Dobře jíst a dobře žít, to je jedno z hesel italské kuchyně, která je pro svou jednoduchost a zároveň chutnost jednou z nejoblíbenějších světových kuchyní. Italové vaří se stejnou vášní a zapálením, s jakým i žijí. Není divu, že i Češi si zahraniční chutě zamilovali. Těstoviny na mnoho způsobů, nápaditá zeleninová jídla a samozřejmě i pizza si rychle našly cestu do našich domácností.

Klasická italská kuchyně není jen jednoduchá na přípravu, ale také velmi zdravá, podobně jako ostatní středomořské kuchyně. Italové v hojné míře přidávají do jídel extra panenský olivový olej, jehož pozitivní účinky na zdraví byly už mnohokrát prokázány. Olivový olej snižuje hladinu špatného cholesterolu, působí preventivně proti kardiovaskulárním a nádorovým onemocněním, upravuje zažívání a má i detoxikační účinky.

Opomenout nesmíme ani tolik oblíbené prosciutto crudo, šunku plnou bílkovin s minimálním obsahem tuku, která je ideální do baget a dalších jídel studené kuchyně.  V neposlední řadě nám mohou být Italové inspirací v hojném využívání zeleniny. Salát nalezneme u každého jídla, v předkrmech, i bagetách a sendvičích. I proto patří Italové k národům s nejnižším výskytem obezity. Ačkoliv jedí často a hodně, umí si jídlo vychutnat a díky kvalitním surovinám si zároveň drží zdravý životní styl. V čem tedy spočívá kouzlo italské kuchyně? Především v jednoduchosti. Italové umí skvěle kombinovat suroviny, aby z nich snadno vzniklo vynikající jídlo. Za všech okolností sázejí na čerstvé a kvalitní potraviny a umí dokonale vybrat, které se k sobě nejlépe hodí.

Touto filosofií se řídí i uznávaný šéfkuchař Emanuele Ridi, který pro síť čerpacích stanic OMV vytvořil originální recepturu na čerstvě připravované sendviče. Díky využití kvalitních surovin si tak mohou dopřát kvalitní jídlo na čerpací stanici všichni, včetně řidičů, kteří ze svých gastronomických zážitků nechtějí slevit ani cestách.

Na vybraných čerpacích stanicích OMV VIVA tedy mohou od začátku května zákazníci ochutnat sendviče podle originální receptury italského šéfkuchaře Emanuele Ridiho. Sendviče čerstvě připravené přímo ve VIVA Cafe obsahují kvalitní suroviny, jako je například italský chléb focaccia či flaguette, čerstvá pečená šunka z kýty s 96% podílem masa, prosciutto crudo, grilované papriky nebo sýr scamorza.

Koncept kvalitního a rozmanitého stravování, který OMV v rámci své filozofie „We care more“ uvádí na svých čerpacích stanicích, navazuje na úspěšné rozšiřování nabídky VIVA Cafe, Sendviče jsou sestaveny nejen s ohledem na skvělý kulinářský zážitek, ale jejich receptury také reflektují celosvětové gastronomické trendy. OMV tak úspěšně boří mýty o stereotypním stravování na čerpacích stanicích a přináší prémiové sendviče z těch nejlepších surovin.

„Díky mým cestám do Itálie a zpět moc dobře vím, jak důležité je dobře se najíst a odpočinout si při dlouhé jízdě. Proto jsem právě od OMV rád přijal nabídku vytvořit sendvičové menu z kvalitních čerstvých surovin,“ uvádí Emanuele Ridi, italský šéfkuchař.

Rozšíření nabídky o nové sendviče je přirozeným krokem, který vychází vstříc preferencím zákazníků. Ti při svých cestách stále častěji volí čerstvě připravované občerstvení.

„Spolupráce s Emanuele Ridim přirozeně navazuje na naši snahu přinášet zákazníkům jen to nejlepší. Věříme, že nové sendviče uspokojí chutě i náročnějších gurmánů na cestách a stanou se dalším z mnoha důvodů, proč se zastavit právě v příjemném prostředí našich VIVA Cafe,“ uvedl Michal Janda, marketingový manažer společnosti OMV ČR.


 

A co tedy na čerpacích stanicích OMV najdete:

Focaccia Prosciutto – italská klasika pro každého

Základem sendviče je focaccia s olivovým olejem, italský chléb, který lze podávat jako přílohu k jídlům nebo samostatně. Doplňuje ji jemný smetanový sýr, pokladený plátky vepřové šunky prosciutto crudo, doplněné polotvrdým nezrajícím sýrem camorza. Chuť sendviče dolaďují rajčata a svěží rukola.

Manu sendvič – s chutí provoněné šunky

Sendvič nesoucí přezdívku známého šéfkuchaře vychází z lahodného italského chleba flaguette s olivovým olejem, na němž najdeme plátky pečené šunky z kýty s 96% podílem masa. Šunce sekundují grilované papriky v oleji doplněné rajčaty a rukolou.

Taleggio bageta – pro milovníky výrazných sýrů

Milujete výraznou chuť sýra? Grahamová bageta s pepřovou omáčkou v kombinaci s tradičním italským zralým sýrem taleggio vaše chutě uspokojí. Pro zjemnění v sendviči najdeme i rajčata a barevné listy salátu misticanza – tradiční italské odrůdové směsi salátů.

 

Foto:J.Svoboda